RateHawk

Η RateHawk διπλασίασε τα φετινά της έσοδα σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων

15 Apr 2024

Η RateHawk, ένα online σύστημα για κρατήσεις ξενοδοχείων, αεροπορικών εισιτηρίων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ομαδικών κρατήσεων και υπηρεσιών μεταφορών από / προς αεροδρόμια για επαγγελματίες ταξιδιωτικών υπηρεσιών, ανέφερε αποτελέσματα-ρεκόρ για το σύνολο του 2023. Η καθαρή αξία κρατήσεων της RateHawk αυξήθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ η αύξηση στον αριθμό κρατήσεων ήταν 85%. Η RateHawk μαζί με τη μητρική εταιρεία της, την Emerging Travel Group, είχαν ακαθάριστη αξία συναλλαγών ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το 2023.

Η ζήτηση για τις πρόσθετες υπηρεσίες της RateHawk, όπως οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και υπηρεσίες μεταφορών (transfer) από / προς αεροδρόμια, σημείωσε σταθερή άνοδο κατά το 2023. Ο αριθμός κρατήσεων πτήσεων διπλασιάστηκε, ενώ οι κρατήσεις για υπηρεσίες μεταφοράς σημείωσαν αύξηση ύψους 67% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.


 

Οι συνεργάτες της RateHawk αριθμούν πλέον περισσότερους από 70.000 επαγγελματίες ταξιδιωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως, μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 61% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Από αυτούς, περισσότεροι από 1.200 είναι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην Ελλάδα και την Κύπρο. 


 

Το 2023, ο αριθμός συνεργατών της RateHawk είχε σημαντική αύξηση. Η εταιρεία συνδέθηκε με περισσότερους από 60 νέους, παγκοσμίου εμβέλειας προμηθευτές χονδρικής και εξασφάλισε απευθείας συμβόλαια με περισσότερα από 20.000 καταλύματα. Αυτή η επέκταση είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση συνολικά 2,5 εκατομμυρίων επιλογών διαμονής, σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 40% από το ένα έτος στο άλλο.


 

Ο Felix Shpilman, Διευθύνων Σύμβουλος της Emerging Travel Group, της μητρικής εταιρείας της RateHawk, δήλωσε: «Στο όγδοο έτος λειτουργίας της, η RateHawk συνεχίζει να αναπτύσσεται με διψήφια ποσοστά, επιτυγχάνοντας ρεκόρ κρατήσεων και εσόδων. Οι συνεργάτες μας παγκοσμίως αναγνωρίζουν την επιπλέον αξία που απολαμβάνουν χάρη στο ασύγκριτο απόθεμα καταλυμάτων και τη μεγάλη τεχνογνωσία που τους παρέχουμε. Με το βλέμμα στραμμένο στο 2024, είμαστε αισιόδοξοι δεδομένων και των προβλέψεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ότι ο παγκόσμιος τουρισμός πρόκειται να επανέλθει πλήρως στα επίπεδα του πριν την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα πρέπει να ανταποκριθούν σε ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση. Η πλατφόρμα μας παρέχει στους επαγγελματίες ταξιδιωτικούς πράκτορες όσα χρειάζονται για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση, από την εκτεταμένη επιλογή μεταξύ των ανταγωνιστικών τιμών πάνω από 250 προμηθευτών, έως μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη ταξιδιωτικών υπηρεσιών μέσα σε μία ενιαία και εύχρηστη πλατφόρμα. Και όλα αυτά με την υψηλή ποιότητα υποστήριξης των συνεργατών μας».


 

Το 2023, η RateHawk παρουσίασε ένα καινοτόμο εργαλείο δημιουργίας προσφορών με τις επιλογής ξενοδοχείων, με σκοπό να βοηθήσει τα τουριστικά γραφεία να βελτιώσουν τις επαφές τους με τους πελάτες και να ομαλοποιήσουν τη ροή εργασιών τους. «Περίπου 40% των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων της RateHawk έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν την επιλογή “Selections” και εκτιμούν τα πλεονεκτήματά της», ανέφερε ο Felix Shpilman.


 

Σύμφωνα με τη RateHawk, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί εξωτερικού όπου πραγματοποιήθηκαν κρατήσεις από Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία το 2023 ήταν η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μάλτα, η Ισπανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, το Βέλγιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  


 

Ο Filip Kasum, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την περιοχή των Βαλκανίων και ο Παναγιώτης Φιλαλήθης Εμπορικός Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, σχολίασαν: «Βλέπουμε έντονη αύξηση στον αριθμό των Ελληνικών και Κυπριακών τουριστικών γραφείων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας. Μόλις πέρυσι, ο αριθμός των κρατήσεων που έγιναν στην πλατφόρμα μας από Έλληνες συνεργάτες διπλασιάστηκε συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Το 2024 αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης καθώς τα διεθνή και εγχώρια ταξίδια συνεχίζουν να αυξάνονται εντυπωσιακά. Ο κύριος στόχος μας για το 2024 είναι να αναδείξουμε τη RateHawk σαν το εργαλείο που προτιμούν οι περισσότεροι Έλληνες και Κύπριοι επαγγελματίες ταξιδιωτικών υπηρεσιών και έχουμε ήδη ισχυρή παρουσία για να πετύχουμε ακριβώς αυτό».


 

Η RateHawk διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Μιλάνο, τη Λισαβόνα, τη Βαρσοβία, το Ντουμπάι, τη Λεμεσό και το Γουίλμινγκτον. Η εταιρία απασχολεί άνω των 500 επαγγελματιών σε εμπορικούς ρόλους παγκοσμίως.